Onze Producten

|Hoongereedschappen

  • > Technische info
  • > Hoongereedschappen
  • > Technische tekeningen
Voor het in- en uitwendig honen leveren we hoondoornen, hoonkoppen en hoonstenen (zowel conventioneel als CBN/diamant). Naast standaard gereedschappen kunnen we ook speciale uitvoeringen voor vrijwel alle typen hoonmachines leveren.

Doordat er naast standaard gereedschappen en hoonstenen de flexibiliteit  is om specifieke oplossingen te creëren zijn wij in staat vele hoonbewerkingen te optimaliseren door samenwerking met de klant. 

 

Hoonstenen

De hoonstenen worden geleverd in diverse korund- en siliciumcarbidesoorten. Hierbij kan in korrelgrootte, hardheid, structuur en binding gevarieerd worden.De CBN- en diamanthoonstrips worden geproduceerd in verschillende korrelkwaliteiten, concentraties alsmede bindingen.Bindingen worden in drie hoofdgroepen verdeeld:* Metaalbindingen* Kunststofbindingen* Keramische bindingenPer hoofdgroep zijn meerdere bindingen ter beschikking.Hoonsteensets:Voor uw bestaande hoongereedschappen leveren we alternatieven voor zowel hoonstenen als complete sets incl. diverse typen geleiders. Hiervoor is standaard leveringsprogramma beschikbaar.

Hoondoornen

Naast een het standaardprogramma van hoonnaalden bieden wij tevens speciale gereedschappen aan. Voorbeelden hiervoor zijn o.a. de meersteenshoonnaald of hoonnaalden met een galvanische CBN- of diamant-laag.

Hoonkoppen

- Hoonkoppen voor machines met een hydraulisch expansiesysteem.- Hoonkoppen met mechanische expansie-systemen.- Hoonkoppen (bereik Ø 25,4-500 mm) voor universeel gebruik Voor de hoonkoppen leveren wij tevens de aandrijfstangen, steenhouders, geleidingen alsmede steenhoudersteunen.Doordat wij vaak een oplossing op maat zoeken worden tevens hoongereedschappen geproduceerd met een buitengewone hoondiameter-lengte verhouding.Voor hoonkoppen t.b.v. universeel gebruik hebben we een standaard leveringsprogramma.