Onze Producten

|Dressgereedschappen

  • > Technische info
  • > Dressgereedschappen
  • > Technische tekeningen
In ons streven naar een optimale slijpbewerking levert AVN Slijpmaterialen B.V. diverse dressgereedschappen, afhankelijk van de toepassing en slijpschijf. Vooral door afstemming van dressgereedschap op de slijpschijf kunnen aanmerkelijke verbeteringen worden doorgevoerd.
 
 Het doel van het dressen is tweeledig:
  • Correctie van de vorm (en/of profiel) van de slijpschijf
  • Scherpen van de slijpschijf
De “dressbewerking” is van toepassing op vele verschillende typen van slijpschijven, specificaties en bindingen; zo ook voor CBN- en diamantslijpschijven.
 
 

Dress-sticks

Voor manuele toepassingen worden scherpstenen voor CBN- en diamantslijpschijven, harde siliciumcarbide blokken in diverse afmetingen alsmede boriumcarbide-sticks uit voorraad geleverd.

Dressdiamanten

Eenpunts-dressdiamanten:Voor universele toepassing op conventionele slijpschijven leveren we natuurdiamanten gemonteerd in diverse houders uit voorraad.Veelal zijn de dressdiamanten herzetbaar; dit verzorgen wij graag voor u.Multipunts-dressgereedschap:Dit gereedschap bestaat uit een prop waarin diamant is verwerkt en welke wordt gesinterd op diverse houders. Afhankelijk van toepassing kan het een economisch alternatief zijn voor de eenpunts-dressdiamant. Ook is deze inzetbaar wanneer men lagere ruwheden wenst te behalen. Multipunts-dressgereedschap wordt zowel machinaal als manueel gebruikt. Vele uitvoeringen zijn uit voorraad leverbaar.

Dressrollen

Diamantprofielrollen met een werkstuk gerelateerd profiel en diamantdressrollen waarbij door baanbesturing het gewenste profiel in de slijpschijf wordt aangebracht.In deze dressgereedschappen kan er naast diamant ook PKD verwerkt worden in verschillende zettingen. Diverse uitvoeringen in zowel galvanische als gesinterde bindingen vinden hun toepassing voor o.a. rond- en vlakprofielen, tandwielproductie en draadslijpen op machines als ABA, Agathon, Anca, Bahmuller, Blohm, Brand, Buderus,